11 august 2011

Nøstebarns sommerutfordring

I midten av juni kom det en utfordring på Nøstebarn sin blogg. Utfordringen gikk ut på å strikke en bruksgenser med utgangspunkt i Nøstebarn sine oppskrifter og med deres garn. Jeg hadde uansett tenkt å strikke en genser Olav kunne ha i barnehagen, så dette ville jeg gjerne være med på.
Jeg ville ha en fargerik genser, så jeg tok en titt på det garnet jeg bestilte fra Nøstebarn sitt vårsalg. Der hadde jeg mange fine farger, men jeg ville gjerne ha noen flere. Derfor måtte jeg en tur til Nøstebarnbutikken på Bjølsen. Etter å ha vært der hadde jeg disse fargene: gult, orange, rødt, grønt og blått.

Jeg liker veldig godt Bestefartrøye i 2-trådsgarn fra Strikk til Nøstebarn, så jeg bestemte meg for å ta utgangspunkt i dette mønsteret. Genseren skulle ikke være stripete, men jeg ville ha mange farger. Ville også at Olav skulle like genseren, at vi skulle kunne snakke om den. Så jeg fant frem et ruteark og begynte å tegne. Resultatet ble 5 forskjellige biler; en personbil, en lastebil, en buss og en elbil.
Da var det bare å sette igang å strikke. Jeg bestemte meg for gul grunnfarge og biler i de andre fargene. Ermene ville jeg ha stripete. Jeg passet på å snurre tråden på baksiden slik at det ikke ble lange tråder på baksiden. Maks 5 masker mellom hver snurr. Da jeg skulle starte på raglanfellingen oppdaget jeg et problem. For å få til at ermene fortsatt skulle være stripete måtte jeg strikke frem og tilbake. Jeg bestemte meg da for å ha åpningen i siden i stedet for midt foran. For å få åpningen riktig tok jeg utgangspunkt i mønsteret Rullegenser. Så gjensto det å feste tråder. Det var en stor jobb!
Men her er resultatet!

En stolt gutt med ny genser! Jeg har strikket den i størrelse 2 år og Olav fylte 1 år for en uke siden, men den er nesten trang. Det er mange som sier at Nøstebarn sine gensere er litt små i størrelsen, og det kan se ut som at det stemmer. Håper likevel at genseren skal passe gjennom vinteren. Olav er i hvert fall veldig fornøyd :)

9 kommentarer:

Wenche/chawo sa...

For en herlig gutt, i kjempefin genser

LisaM sa...

Det var en kjempefin genser på en blid go`gutt!!!!

Det er SÅ fint med masse glade farger på barneklær!!☺

Brit Strikkenerd sa...

Dette ble virkelig en hærlig variant av nøstebarns bestefarstrøye.

Monstermønster sa...

En sterk kandidat til konkurransen! Den ble flott, og det ligger masse arbeid bak.

fabelblå/Reidun sa...

Fint navn du har;)

Kjempeflott genser, kan tenke meg det var mykje trådfestingsarbeid her ja!

Anonym sa...

Rene ingeniørjobben jo ;o)

A-I sa...

Utrolig flott genser! Den likte jeg veldig godt! Herlig gutt også :)

siri sa...

UTROLIG fin genser! Akkurat slik hadde eg tenkt å strikke til min liten bilelskar, men er dessverre ikkje like flink til å lage mine egne mønstrer. Fine farger og.

torirot sa...

Kjempefin genser - og gratulerer med barnestrikkboka!