21 februar 2011

Oi, så lenge siden siste innlegg!

Det er lenge siden jeg har blogget og her ser du forklaringen. Olav ble født 29. juli! Jeg er ikke i tvil om at han er det flotteste jeg har laget noen gang :) På dette bildet er han bare noen timer gammel.
Og her har han nettopp kommet hjem. Er han ikke herlig?

Så Olav er altså grunnen til at det er blitt så stille her på bloggen, men nå har jeg tenkt å forbedre meg. Har jo strikket litt det siste halve året også, selv om ting tar lenger tid enn tidligere.
Jeg har strikket en monsterbukse. Oppskriften har jeg funnet hos duBedåre. Vi har brukt den mye, men jeg fant ikke noe bilde med den på. Den er strikket i Gjesdal babyull på pinne nr 3. Egentlig er den størrelse 6 mnd, men jeg strikket den litt lenger. Håper han kan bruke den en måneds tid til, da er det vel snart slutt på vinteren? Jeg krysser i hvert fall fingrene for det :)

Også har jeg strikket denne. Mariusbody i lanett på pinne nr 2,5. Det tok tid og var ganske så kjedelig. Men resultatet ble veldig fint. Her ser dere hvor stor Olav er blitt også. Jeg har brukt mønsteret fra heftet "det første året" fra Sandnesgarn. Men også her har jeg lagt på litt i lengden både på bolen og ermene. Jeg valgte også å sy i trykknapper i stedet for vanlige knapper. Og i stedet for å sy sammen i skrittet slik det sto i mønsteret, så strikket jeg kanten rundt bena langs hele "nedkanten" og sydde i 3 trykknapper der også. Det er mye mer praktisk når man skal bytte bleie.

Nå begynner straks VM i Holmenkollen og jeg har meldt meg på VM-strikk. Min plan er å strikke ribbegenser til Olav. Han må jo ha litt utstyr til han skal begynne i barnehagen. Hvis jeg rekker, så begynner jeg kanskje på en ribbebukse også.

Håper dere alle får en fin uke! Nå skal vi ut og kjøpe webkamera så farmor og farfar kan snakke med Olav på Skype :)

3 kommentarer:

LivM sa...

Gratulerer selv om det er noen mnd siden. En veldig herlig liten krabat. Flott Marius du har strikket. Lykke til med VM.

marie sa...

Flott fyr med nydelig navn. Jeg har også en Olav. Tolv år er han.

Heidi sa...

Å så fin prins! Skjønner godt at du har vært opptatt ei stund! Nyt dagene sammen med han, tia går så altfor fort...