25 februar 2009

Mønster på Else

Her er Else ute i snøen ferdig tovet. I dag hadde vi skidag på jobben og Else var selvfølgelig med. Hun stortrivdes i snøen rundt Tryvann og holdt rumpa mi god og varm. Jeg har lovet å skrive en liten oppskrift på hvordan jeg laget Elsa. Dette er første utkast. Prøv gjerne oppskriften og kom med tilbakemeldinger hvis det er noe som er uklart. Kanskje jeg skulle tegnet et diagram? Her er i hvert fall mønsteret.

Garn og pinner: dobbelt safir garn og pinne nr 9
Bein: legg opp 20 masker med elefantfarge og strikk rett frem og tilbake til du har 14 riller. Lag to stk.
Bakgrunn/mellom beina: legg opp 20 masker med bakgrunnsfarge og strikk rett frem og tilbake til du har 14 riller. Plasser deretter det du har strikket etter hverandre på en rundpinne slik: 1 bein, bakgrunn, 1 bein.
Kroppen: Strikk over alle maskene med elefantfarge til du har en maske igjen. Lag en maske før du strikker den siste(rumpeenden). Strikk tilbake og legg opp 5 nye masker i enden av pinnen(hodeenden). Fortsett frem og tilbake. I rumpeenden øker du en maske 5 ganger til. I hodeenden øker du en maske 3 ganger.
Øre: Legg opp 4 masker med elefantfarge. Øk en maske i den ene enden på hver omgang til du har strikket 6 riller. Sett deretter øret inn på pinnen etter hodeenden med økningsenden ut fra hodet.
Fortsett på kroppen: Strikk to riller over hele. Fell en maske på øresiden tre ganger ved å strikke sammen de to første maskene på pinnen. Strikk så to riller. Øk en maske på øresiden to ganger. Fell en maske i rumpeenden 2 ganger. Fortsett å felle i rumpeenden først 3 masker, deretter 5 masker på hver rille til du har felt litt inpå forfoten til elefanten. Fell så 6 masker i den andre enden(over øret). Heretter skal du felle fra øresiden først 1 maske to ganger, deretter 2 masker, 3 masker og 4 masker. Fortsett å felle 4 og fire masker til du har ca 10 masker igjen. Fell to masker i den andre enden og strikk ut pinnen. Fell av.
Siste finnish: Fest trådene og marker konturer ved å brodere med maskesting. Toves i vaskemaskin på 40 grader.

4 kommentarer:

Marit sa...

Så stilig sitteunderlag! Skal kjøpe garn i morgen også skal jeg prøve oppskriften din. Hvor mye garn brukte du på hver av fargene?

Reidun sa...

Jeg brukte ca et nøste hvitt og et nøste lyseblått + 4 nøster mørkeblå. Blir morsomt å se om du forstår mønsteret mitt:)

turvid sa...

Stilig!

Ha en fin helg :)

hufsa sa...

"else" var veldig festlig,trur nok æ må strikke en slik å sitte på til påske...
Tusen takk for koselig komentar:-)